29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.09
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2228.6
  • BIST
    8940.47
  • BTC
    73416.73$

Gece terlemelerinin sebebi nedir? Gece terlemelerine ne iyi gelir?


Gece terlemelerinin sebebi nedir? Gece terlemelerine ne iyi gelir?
Birçok insan geceleri terleme ile mücadele eder. Çok sıcak olmayabilirsiniz ama yine de terleyerek mi uyanıyorsunuz? Gece terlemelerinin birçok ...

Birçok insan geceleri terleme ile mücadele eder. Çok sıcak olmayabilirsiniz ama yine de terleyerek mi uyanıyorsunuz? Gece terlemelerinin birçok olası nedeni vardır. Gece terlemelerinin en sık görülen nedenlerini sizler için derledik ve çözümünü size sunacağız. Artık bir nem birikintisi içinde uyanmak zorunda kalmayacaksınız. Kulağa hoş geliyor, değil mi?

GECE TERLEMESİ NEDEN OLUR?

Bazı insanlar çıplak uyumaktan hoşlanır veya belki de çıplak olduklarında daha az sıcak olacaklarını düşünürler. Ne kadar çok kıyafet giyerseniz o kadar sıcak olursunuz, değil mi? Aslında, tam tersi doğrudur. Pamuklu bir tişört giyerseniz, ter kumaş tarafından emilir, yani çarşaflarınızı mahvetmezsiniz. Üstelik pijama giydiğinizde, kendinizi çok fazla yatak örtüsü ile örtmek zorunda kalmayacaksınız. Daha az ısınacak ve daha az terleyeceksiniz. Sentetik kumaşlar sizi daha fazla terleteceği için pamuklu veya keten pijama giymenizi öneririz.

 


FİTNESS

Sağlığınıza dikkat ediyorsanız ve gece spor yapmayı seviyorsanız gece terlemenizin nedeni bu olabilir. Egzersiz sırasında ter döktüğünüzde, vücudunuzun tekrar soğuması iki ila dört saat sürebilir. Yatmadan hemen önce egzersiz yaparsanız, kendinizi sıcak ve terli hissetmenizin nedeni bu olabilir. Yatmadan en az dört saat önce egzersizlerinizi planlamaya çalışın. Bu, vücudunuzun yeterince soğumasını sağlayacak ve aynı zamanda antrenmandan hemen sonra gergin hissedebileceğiniz için uykunuza da yardımcı olacaktır.

 

MENOPOZ

Kırklı yaşların sonlarında veya ellili yaşların başında bir kadınsanız, menopozdan muzdarip olabilirsiniz. Bu, sıcak basmalarına ve terlemeye neden olabilir. Eğlenceli değil ve oldukça rahatsız edici olabilir, ancak ne yazık ki bu konuda hiçbir şey yapılamaz. Sentetik değil, pamuk veya keten gibi nefes alabilen kumaşlardan yapılmış yatak takımları kullanmayı deneyin. Sık sık değiştirin ve aynı kumaştan yapılmış pijama giyin.


BAHARATLI YİYECEKLER

Yemeğinizin baharatlı olmasını sever misiniz? Gece terlemenizin nedeni bu olabilir. Baharatlı yiyecekleri sindirmek için vücudunuzun biraz daha fazla çalışması gerekiyor ve bu da vücudunuzun ısınmasına neden oluyor. Çok fazla acı sos yerseniz ve geceleri daha fazla terlediğinizi fark ederseniz, baharatları bırakmanın zamanı gelmiş olabilir.

 

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ

Daha önce b12 vitamini eksikliğinin gece terlemelerine sebebiyet verebileceğini duymuş muydunuz? Vücudun üretmediği ancak en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri olan B12 vitamini hayvansal gıdalarda en çok dana böbreğinde ve ciğerinde bulunmaktadır. Çok az miktarlarda da yeşil sebzelerde bulunur.

Bunların hiçbiri sizin için geçerli değilse ve geceleri hala çok fazla terleme görüyorsanız, bir doktora başvurmak isteyebilirsiniz.

 

 


Kaynak: https://www.ilkduy.com/haber/gece-terlemelerinin-sebebi-nedir-gece-terlemelerine-ne-iyi-gelir-38370

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Crystal Club