28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.09
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2228.6
  • BIST
    8940.47
  • BTC
    73416.73$

Dünyanın Farklı Ülkelerinden Uyku Tüyoları

Dünyanın Farklı Ülkelerinden Uyku Tüyoları
Çok yorgun olmanıza rağmen uyuyamama sorunu ile hiç karşılaştınız mı? Yada uyku problemi mi yaşıyorsunuz? Herkese uyan tek bir cevap olmamasına ...

Çok yorgun olmanıza rağmen uyuyamama sorunu ile hiç karşılaştınız mı? Yada uyku problemi mi yaşıyorsunuz? Herkese uyan tek bir cevap olmamasına rağmen, dünyanın dört bir yanındaki kültürler, ihtiyaç duydukları dinlenmeyi aldıklarından emin olmak için kendi yollarını bulmuşlardır. İşte dünyanın farklı noktasındaki ülkelerin uyku tüyoları...

FİNLANDİYA'NIN SAUNA BUHARI

Bir başka İskandinav geleneği, Finlerin akşamları sauna keyfi yapma uygulamasıdır. Uzmanlar, "Bu, vücut ısınızı yükseltir, kaslarınızı gevşetir ve sonuç olarak sizi çok uykulu yapar" diyor. 2019'da 482 katılımcıyla yapılan bir ankete göre , yüzde 83,5'i sauna kullandıktan sonra 1 ila 2 gece süren uyku yararları bildirdi. Ayda 5 ila 15 kez kullananlar, kullanmayanlara göre daha yüksek zihinsel sağlık puanları bildirdiler. Sadece bol su içtiğinizden emin olun.



JAPONYA'NIN SHİKİBUTON GELENEĞİ

Shikibuton , yerde kullanılan bir Japon şiltesidir. Sadece yerden tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda uyku ve sağlık yararları da sağlayabilir. Korece yo'ya benzer şekilde, kullanmadığınız zamanlarda shikibuton'u yukarı kaldırabilir ve saklayabilirsiniz. Genellikle pamuk ve yün gibi çevre dostu ve doğal malzemelerden yapılır. Şikibuton gibi futon şiltelerin faydaları hakkında çok fazla araştırma bulunmamakla birlikte, bazıları tarafından bel ağrısını önlemeye veya hafifletmeye ve omurga için destek sağlamaya yardımcı olduğuna inanılıyor.

GÜNEY VE ORTA AMERİKA

Dışarıda bir hamakta sallanmaktan hoşlanıyorsanız, yatak odasına bir hamakta asmayı düşünebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri'nde genellikle göz ardı edilen hamaklar, Güney ve Orta Amerika'da meşru bir uyku seçeneği olarak görülüyor. Hamakta uyumanın faydaları üzerine yapılan çalışmaların çoğu devam ediyor. 2011 yılında yapılan bir araştırma, hamakların sallanma hareketinin daha derin uykuyu nasıl teşvik edebileceğini araştırdı. Çalışmada 12 erkek, ayrı günlerde 45 dakikalık iki öğleden sonra, bir sabit yatakta ve bir sallanan yatakta şekerleme yaptı. Araştırmacılar, sallanan bir yatakta kestirmenin katılımcıların uykuya dalma süresini kısalttığını ve derin uykudan önceki aşama olan 2. aşama uykuyu uzattığını buldular.



GUATEMALA'NIN ENDİŞELİ BEBEKLERİ

Endişe bebekleri, Guatemala'nın yayla yerli halkından gelen el yapımı bebeklerdir. Tahta, tel veya renkli kumaşlardan yapılırlar ve daha sonra geleneksel Maya kıyafetleriyle giydirilirler. Bebekler genellikle endişeli çocuklara verilir, endişelerini ve korkularını bebeğe yastıklarının altına koymadan önce söylemeleri teşvik edilir. Oyuncak bebeklerin endişelerinizi ortadan kaldırabileceğine dair bilimsel bir araştırma olmasa da, stres etkenlerini adlandırma ve onları sembolik olarak serbest bırakma eyleminin zor duygularla başa çıkmanıza ve bunlarla başa çıkmanıza yardımcı olabileceği düşünülüyor.

2018 tarihli bir araştırmaya göre , endişe bebekleri, çocuklara bir ebeveynin ölümüne hazırlanmalarına yardımcı olmak için yas öncesi destek sağlamak için kullanıldı ve bu, ebeveynin ölümünden sonra geleneksel yas hizmetlerine daha az ihtiyaç duyulmasını sağladı.



Kaynak: https://www.ilkduy.com/haber/dunyanin-farkli-ulkelerinden-uyku-tuyolari-38266

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Crystal Club