28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.09
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2228.6
  • BIST
    8940.47
  • BTC
    73416.73$

Bu Ürünler Sizi Çok Şaşırtacak!

Bu Ürünler Sizi Çok Şaşırtacak!
Üzerinde bulunan farklı bileşenler sayesinde merak konusu haline gelen bu ürünlerin aslında hangi amaca hizmet ettiğini birçok kişi bilmiyor ...

Üzerinde bulunan farklı bileşenler sayesinde merak konusu haline gelen bu ürünlerin aslında hangi amaca hizmet ettiğini birçok kişi bilmiyor. Kısaca örnek vericek olursak, asma kilitlerde neden ufak bir delik var? Metrelerin ucu neden oyuklu? Tencerelerin kulplarındaki delikler onları asmaktan başka ne işe yarıyor? Gibi merak edilen soruların cevabını ve çok daha fazlasını haberimizde keşfedeceksiniz. Sizi bilmeyiz ama aklımızın bir köşesinde ne kadar çok bu tarz tüyo olursa hayat o kadar kolaylaşıyor. Hazırsanız, bu ürünleri birlikte keşfedelim.



KARBONAT VE TUZUN FAYDALI BİRLİKTELİĞİNİ KEŞFEDİN

Marketten satın alınan kimyasal bazlı gider temizleyicilerinin ya da sirkenin yerini hiçbir şey tutmasa da, bu tüyo, diğer ikisinden sonra gelen en iyi şeydir. Yapmanız gereken tek şey, bir ölçü karbonat ile bir ölçü tuzu karıştırmak ve bu ikisini giderlere dökmektir. Yarım saat sonra karışımın üstüne kaynar su dökerek giderlerinizi açabilirsiniz.



KIYAFETLERİN ETİKETLERİNE İLİŞTİRİLEN YEDEK KUMAŞLAR SİZCE NE İŞE YARIYOR?

Hepimiz kıyafet aldığımızda etikete iliştirilmiş o küçük kumaş parçalarına aşinayızdır. Peki o kumaşların neden orada olduklarını merak ettiniz mi hiç? Akla gelen ilk cevap bir tamir veya bakım söz konusu olduğunda en doğru kumaşı bulmak olacaktır. Ancak o kumaşların orada olmasının asıl sebebi, çamaşır makinenizde, her zamanki deterjan ve programla bu kumaşları yıkayarak ufak bir deneme yapmanızı sağlamaktır.



METRENİN UCUNDA O DELİĞİN İŞİ NE?

Evimizde veya eğer alakalıysa işimizde de sürekli kullandığımız o klasik metrelerin ucundaki deliğin ne işe yaradığını hiç düşündünüz mü? Cevap muhtemelen hayır olacaktır. O küçük delik, özellikte tek başınaysanız, bir metrenin ucunu bir çiviye geçirerek rahat ve doğru bir şekilde ölçü alabilmeniz için tasarlanmıştır.



PEKİ, METRELERİN UÇLARINDAKİ OYUK NE İŞE YARIYOR?

Evet, biraz önce metrelerin ucundaki çivi deliğinden bahsettik. Peki, metrelerin uçlarındaki o küçük oyukluk ne işe yarıyor? Tıpkı çivi deliği gibi bu oyuk da kullanıcıların ölçü alırken işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış. O küçük oyuk sayesinde ölçüsünü aldığınız yüzeyi doğru ve kolayca işaretleyebiliyorsunuz.



TAVALARIN KULPLARINDAKİ DELİK DE NE ALAKA ŞİMDİ?

Tavaların kulplarındaki delikleri muhakkak daha önce fark etmişsinizdir. İlk akla gelen de bu deliklerin tavaları asarak saklamak için tasarlandığı olacaktır. Evet, haklısınız. Ancak bu deliklerin işe yaradığı bir alan daha var. Yemeğinizi yaparken, kepçenizi tutar ve ortalığın kirlenmesinin önüne geçilir.



ARABALARDAKİ GÖSTERGE PANELİNDE BU İŞARET DİKKATİNİZİ ÇEKTİ Mİ?

Araba kullanan veya kullanmayan herkes, araçlardaki gösterge panelini bilir. Araç kullananlar ise bu panele daha çok aşinadır. Ancak benzin ikonunun yanındaki ok işareti dikkatinizi çekti mi hiç? Bahse gireriz pek çok kişi bu okun ne anlama geldiğini bilmiyor veya önemsemiyor. Bu ok, o araçtaki yakıt deposunun hangi taraftan dolacağını gösteriyor.



ASMA KİLİTLERDE NEDEN KÜÇÜK BİR DELİĞE İHTİYAÇ VAR?

Asma kilitlerin altındaki o küçük deliğin neden orada olduğunu merak ettiniz mi hiç? Korkmayın, o delikten bir şey sokup kimse kilidinizi açamaz. Asma kilitlerin altındaki o küçük açıklık, suyun üründen tahliye edilmesi için orada bulunuyor. Aksi halde kilidiniz pas içinde kalırdı. Kısaca o küçük delik için olmazsa olmaz diyebiliriz.



TÜPLERİN İÇİNDEKİ KREMLERİN KAPAKLARINDA NEDEN O SİVRİ ÇIKINTI VAR?

Eczaneden ya da bir kozmetik mağazasından aldığınız tüpün içindeki kremlerin kapaklarındaki o sivri çıkıntının ne işe yaradığını merak ettiniz mi hiç? Cevap açık: Tüpün içindeki krem daha uzun ömürlü ve sağlıklı olsun diye kremin çıkış yerine bir koruyucu engel koyulur. Bu jelatin gibi olabileceği gibi, başka bir malzemeden de yapılabilir. İşte o sivri çıkıntı da bu koruyucu engeli açmanızı sağlıyor.



SOFT İÇECEK KUTUSUNDAKİ TOKANIN BU İŞE YARADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Soft içeceklerin kutusunda onları açıp içebilmemiz için bir toka bulunur. Bu tokanın en bariz işlevi elbette kutuyu açmaktır. Ancak tokadaki deliğin ne işe yaradığını hiç düşündünüz mü? Bu tokanın üzerindeki delik, kutuyu açtıktan sonra pipetlerimizi yerleştirmemize ve içeceğimizi kolayca içmemize yardımcı olmak için orada bulunuyor.




Kaynak: https://www.ilkduy.com/haber/bu-urunler-sizi-cok-sasirtacak-38390

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Limos Breakfast