© Kıbrıs Sosyete | 2023

Azerbaycan, yangın söndürme çalışmaları için amfibi uçağı gönderdi

Türkiye Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınları ile mücadele ederken, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan yardım eli uzandı. BE-200CS ...

Türkiye Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınları ile mücadele ederken, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan yardım eli uzandı.

BE-200CS amfibi uçağı 10 kişilik mürettebatıyla birlikte, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Haydar Aliyev Havalimanı’ndan yola çıktı.

Türkiye’deki orman yangınlarının şiddetlenmesinin önlenmesi ve söndürülmesine yardım amacıyla BE-200CS amfibi uçağı,Muğla’nın Dalaman Havalimanı'na inecek.

“18-20 saniyede yaklaşık 12 ton su basma kapasitesine sahip”

AA’nın haberine göre; Acil Durumlar Bakanlığı Havacılık Müfrezesi Başkanı Tümgeneral Eşref Gasimov, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, uçağın bugünden itibaren Türkiye'deki yangınların söndürülmesinde görev alacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz gibi geçen yıl, kardeş Türkiye'deki yangınların söndürülmesinde görev aldık. Amfibiler etkili bir yangın söndürme uçağıdır. Su üzerinde durmadan 18-20 saniyede yaklaşık 12 ton su basma kapasitesine sahiptir."




Kaynak: https://www.ilkduy.com/haber/azerbaycan-yangin-sondurme-calismalari-icin-amfibi-ucagi-gonderdi-38395

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER